Daha önce Alman Pastasını kayınvalidem-2.annem hazırladığında yeme
imkanım olmuştu. Muzlu değildi ama kremasını çok güzel içine çekmiş,yumuşacıktı. Çok beğendim ve arkadaşıma anlatıp ben bu tarifi deneyeceğim dediğimde
arkadaşımın özel isteği üzerine muzlu yaptım.. Şu sınavı bir atlatayım
yapacağım deyip duruyordum ve nihayet fırsat buldum.. Bir de kendimden bir şeyler
de katarak kendi tarifimi oluşturdum.. Yanlışlıkla tam buğday unu aldığımı unu
eleğe dökene dek fark etmedim mesela ;) Aldığım tarifte kremada un ve nişasta yoktu
ben koyuluğunu az bulduğum için onları da ekledim.. Annem , bizim kızlar ve
Canım çok beğendi o yüzden bu tarifimi paylaşmak istedim… Herkesi geçtim de
annem benim gurmem ve maharetli hatunumdur. Herkes annesinin yemeğini sever o
tada alışkındır zaten,ama bu konuda annemin hakkını yiyemem hakikaten çok
iyidir yemek,pasta,börek konusunda.. Kötü olduysa da,iyi olduysa da,bir şeyi
yanlış ya da eksik yaptıysam da, böyle olsa daha iyi olur der. O da beğendiği
için güvenerek paylaşabilirim.. =)
Kek (Pandispanya) İçin:
- - 2 yumurta
-
- 1,5 su bardağı şeker
(Köpük köpük olana kadar çırpılacak.)
Üzerine;
-
1 çay bardağı süt,
-
1 çay bardağı sıvıyağ,
-
1 kabartma tozu,
-
1 vanilin eklenerek karıştırılacak.
-
Son olarak 2,5 su bardağı un elenip havalandırılarak
karıştırılacak.
Yağlanmış tepsi ya da kek kalıbına karışım yayılacak.Ben bu borcamı seçtim..
Benim fırında normal ayarda(turbo değil) 180 o C de 25 dk. kadar
pişirdim. Fırın kullanma kılavuzunda pandispanya için ayarınıza bakmanızı
öneririm.
Krema İçin:
-
500 ml. Süt,
-
1,5 çay bardağı şeker,
-
1 yumurta,
-
Kaynamaya yakın 2,5 yemek kaşığı nişasta ve 2,5
yemek kaşığı un ekledim. (yukarıda bahsettiğim gibi ben bunları tarifte eksik olduğunu
düşününce ekledim.)
-
Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı margarin
veya tereyağ (Ben yarım yarım karıştırdım.)
-
1 paket vanilin
Kıvamlaşınca ocağı kapatıyoruz,iyice çırpıyoruz
ve soğutuyoruz.
Kek de krema da soğumuş halde olacak. Keki iple
ortadan ikiye ayırıyoruz.
Kremayı tamamen yayıyoruz ve muzları
diziyoruz..
Üzerine pudra şekeri serpiyoruz elekle.. Dayanamayıp hemen yedik Canımla ama bu tarz
pastalarda hep olduğu gibi buzdolabında soğutulmuş hali olması gereken hali.. O
yüzden en az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis etmenizi
öneririm..
Pacman.. =)
İnstagram ve Twitter da da takipte kalalım derseniz:
İnstagram:mercan_ab
Twitter:merve_ab
Afiyet olsun..
Sevgiler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder