1 Aralık 2011 Perşembe

PuCCa..

PuCCa’ya özenen kızlar;
Kusura bakmayın bloglarınıza tesadüf rastlıyorum dönem dönem..Çakmasınız ve inanın hiç zevkli değil sizi okumak..
Birkaç yıl oldu PuCCa Günlük’ü keşfettiğim ve okumaya başladığım..Kendini keşfetmeye başladığı yaşlardan beri günlük tutan ben, tabiki de günce okumayı seven bir insan olduğumdan hemen başladım okumaya..İşyerinde bloğu okurken, yüzüm kıpkırmızı arada gülmemi tutamadığım yerde, öksürüyormuş da tıkanmış ayağına yatıp wc.ye gidiyor ve katılarak gülüyordum..Hemen kitaplar çıkar çıkmaz alıp bir solukta okuyorum..Sevdiğim farklı konularda birkaç blog takip ediyorum ama PuCCa ayrı tabiki..çünkü ben çoğunlukla eğlenceli olandan ve duygusal olandan hoşlanıyorum..Misal sinema, ya gülmeliyim ya ağlamalıyım,öyle bir yüreğime dokunmalı..Tiyatro da aynı şekilde,katıla katıla gülmek istiyorum..Kitapta da bu tercihimden pek şaşamıyorum doğrusu..Her ne kadar farklı türlerde okumaya çalışsam da hem eğlenmeli,hem duygulanmalıyım..Başlarda Dizüstü Edebiyat ne kadar eleştirilse de,bence yazarlar içtenliğiyle bizi fethettiler.. Özellikle Puccayı okurken,hem deli gibi gülüyorum,zaman zaman duygulanıyorum,hatta bazen ben de sinirleniyorum ona haksızlık edenlere, doğursu bazen korkuyorum da (misal ‘bıyıklının ayakları ters mi?’,hem güldüm hem de yusuf yusuf oldum yahu.. =) )
Geçen gün yakın iki dostumla ‘Geri Kalan Her Şey’ den bahsederken (aslında birinin henüz Puccayı keşfetmediğini öğrendiğimiz an oluyor), ne kadar bizden olduğunu anlatırken, dostumun verdiği örnek yine yüzümüzü güldürdü..”Ben de bacaklarımı uzun süre almadığımda dışarı çıkınca ‘ya başıma bişey gelirse’ diye panik oluyorum..” Aynen öyle,tam da biz gibi..
Böylesine bir samimiyet, böyle cesur bir kalem ortadayken okumak gerek..Güzellik tartışmasına değinmeye gerek bile yok da aslında, çünkü ben internette çok önceden konulan resimleri gördüğümde de pek umrumda olmadı,önemli olan yazdıklarıydı.. Ama şahsi fikrimi söylemek gerekirse,hoş kadın yahu,kendine güveni, gözlerinin güzelliği ve ışıltısıyla.. Kıskanmayın lütfen arkadaşlar..
Hımm..şu başta değindiğim çakmalara gelince..yapmayın gözünüzü seveyim..Herkes Pucca gibi cesur değil, iki küfür edip,üç beş sevgili ve evlilikten bahsetmekle olmaz ki..özgün olun azcık..Ayrıca ne dedi bir röportajında Pucca; herkesin yaşadığı ama anlatmaya gerek duymadığı şeyler.. Evet bu yüzden okumak güzel ama aynısını onun üslubunu çalarak yazmak yanlış değil mi??

1 yorum:

  1. Heheheh güzel yazmışsın, Pucca'nın yeri ayrı kesinlikle.. :)

    Ben de sizi bloguma beklerim, güzel yorumlarınızı da beklerim :)

    http://lunaparkqueen.blogspot.com

    YanıtlaSil