27 Nisan 2012 Cuma

Baharın Güzellikleri =)


Bahar geldiği için içimiz kıpır kıpır neşe doluyuz.. Üzerimizdeki ağır havayı atıyoruz ve kuşlar cıvıldıyor içimizde dışarıda da olduğu gibi..
 

 Bu güzel mi güzel mevsimi maalesef  kıştan direk yaza geçermiş tadında yaşıyoruz artık.. Birden soğuktan sıcağa geçiveriyoruz,ağaçlardaki çiçekler hemen meyveye dönüyor gibi..Bende dökülmeden ve meyve vermeden önce bahçemizdeki vişne ağacından minik bir kare almak istedim.. =)

    


Bir önceki postta bahsettiğim Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sabancı Uzay Evi'ne gidebildim bu arada.. Gerçekten merak ettiğim kadar güzeldi..Ancak içeride fotoğraf çekmek yasaktı sadece balmumu heykelleri çekebildim..Tavsilerim şu şekilde, kesinlikle önceden rezervasyon yaptırılmalı, yoksa direk kapıdan çeviriyorlar.. Rezervasyonunuz varsa bileti orada alıyorsunuz ve fiyatlar çok komik,İndirimli:2 TL,TAM bİLET:5 TL., 50 Dk. yıldızları izlemek ve uzayda olduğunu hissetmek: -PAHA BİÇİLEMEZ- =) İçeri girdiğinizde koltuklarda sazan gibi en öne oturulmaması, orta sıradan arkalara doğru bir yere oturulmasını tavsiye ediyorum..Çünkü kürenin üst kısmında yani tavanda izliyorsunuz görselleri,görüş açısı en önde hoş olmaz diye baştan düşünüp ortaya oturduk biz,doğru tahmin etmişiz.. =)) Son tavsiyede koltuklara birden boş bulunup oturmayınız çünkü koltuklar hafiften arkaya doğru yatıyor, boş bulunduğunuzda düşüyormuş hissi yaratıyor, tecrübeyle sabittir.. Sonrası mı, sonrası başınızı koyup gökyüzünü,yıldızları,uzayı seyretmenin tadını çıkarın =)

Oradan çıktıktan sonra tabiki Bilim,Kültür ve Sanat Parkı'na uğramak gerekir..Ördekler, havuzlar,balıklar insanı sakinleştiriyor.. ve daha önce görmediğim Siyah Kuğu nam-ı değer "Black Swan" de ;p bizlere göz süzüyor.. Bu yaz umarım artık masal şatosu da tamamlanır da içini de gezebiliriz. Fotoğrafta gördüğünüz masal şatosunun her bir kulesi Türkiye'deki bazı kuleleri temsil ediyor..İçerisiyle ilgili görselleri de umarım bu yaz açıldıktan sonra blogda paylaşacağım..


(Alıntıdır)

Veee 'bunun baharla ne alakası var'a cevap verilecek tek şey çilek sanırım bu resimde ama baharda içi kıpır kıpır olan bendenizin yaramazlık olarak tabir ettiği,ev yapımı döneri ve balla en çok yakışan meyve olan muzun yanına arkadaş ettiği çilek ve kivisi de burada yerini almazsa olmazdı.. =)  



Baharın güzelliklerine devam etmek üzere..

1 yorum: