21 Ağustos 2013 Çarşamba

Erkeklerin En Büyük Yanılgısı!





Eski Türk Devletleri zamanı dışında yani İslamiyet'i kabul ettiklerinden beri adamların tek işi kadınları zora düşürmek,hor görmek,hayatı zindan etmek olmuştur... Tecavüz eder namusuna göz dikerler, söver gururuna,döver canlarına kast ederler..

Halbuki ne kadar da büyük yanlış içindeler... Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (SAV):
“Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan)dır.” (Müslim, Birr 149)
"Mü'minlerin iman bakımından en kâmil/olgun olanı; ahlâkı güzel olan ve âilesine nâzik davranandır." (Nesâî, Işretu'n-Nisâ, 229; Tirmizî, İman hadis no: 2612)
“Kadınlara ancak kerîm olanlar ikrâm ederler (değerli olanlar değer verirler); onlara kötülük edenler ise leîm (kötü) kişilerdir.” (İbn Mâce, Edeb 3; Ebû Dâvud, Edeb 6, Rikak 22, İ’tisâm 3; Müslim, Akdiye 11) buyurmuştur.

Tabi bu bize ait dayatılanlarda bence kesinlikle dışardan gelen fitillemeler de vardır.. Zamanında cadı avcılığı yapıyoruz diyerek kadınlara edilen işkenceler bizim Eski Türk Devletlerinde kadınlara verilen değerle karşılaştırıldığında barbar olanlar ve kadınların ikinci sınıf olduğu fikrini dünyaya dayatanlar ortadadır..

Velhasıl kelam Allah kadını ve erkeği yaratmış..Kadın da erkek de olmasa yaşam süremez.. En azından bu konuda eşitlik olduğuna göre,iki cinste yokken hayat devam edemediğine göre, bir kadın olarak,kadınların bu kadar hor görülmesinin ilahi yaratılış olmadığına, erkek cinsinin içinde bulunduğu büyük yanılgı olduğuna olan inancım devam edebilir..

Bana göre "Erkeklerin En Büyük Yanılgısı" kendilerinin üstün olarak yaratıldığına inanmalarıdır.

(Görsel: http://www.facebook.com/tsaylann dan alınmıştır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder