22 Ağustos 2013 Perşembe

Tatil Günlüğü-Çeşme Diary :)

Ramazan koşturmacası, iftara gitmeler-misafir ağırlamalar bittikten sonra, benim için bu sene görünürdeki yegane tatil imkanım olan Ramazan Bayramı (=Tatil :) ) heyecanı vardı.. 
Geçen sene de gitmek istediğim ama bir takım düşüncelerle vazgeçtiğimiz Kaş-Kalkan tatilimizi bu yaz gerçekleştirdik..

Ancak bunun öncesinde yine Çeşme'ye mi gitsek ikilemi yaşamadık desem yalan olur.. Hal böyleyken tekrar otel araştırmaları,maliyet hesapları devreye girdi çünkü Bayram'da ciddi farklar oluyor..Artık Bayram fiyat katlanmaları ve yoğunluğu geçti ancak bir fikir olsun diye öncelikle Çeşme tatilini paylaşayım dedim.. 

Biz 2011 Eylül'ünde Ramazan Bayramı ve senelik iznimizi birleştirip,önce bir İstanbul gezisi (Dolmabahçe Sarayı-Miniatürk) sonrasında biraz Kuşadası-İzmir ve nihayetinde Çeşme yapıp dolu dolu geçirmiştik tatili.. Kalabalık olsun, ünlüleri göreyim, beach clublarda takılayım gibi bir düşünceniz yoksa bizim gibi Eylül'de geçirebilirsiniz tatili..

Şimdi gelelim Çeşme Tatiline;

Öncelikle biz yine otel ayarlamadan gittiğimiz için bir gün öncesinde Çeşme Merkez'de şu an adını hatırlayamadığım bir otelde yer ayırttık.. Otelimizde yatak-duş-klima ve 37 ekran TV. vardı.. =) Yani otele pek para yağdırmadık.. Onun yerine Çeşme neler yapılır ne yenir ne içilire yoğunlaştık.. 





Plaj olarak biz denizini-plajını en çok sevdiğimiz Sheraton'un dibinde olan Ilıca Plajı'nı tercih ettik.. Çeşme Akdeniz gibi değil Eylül'de sezon kapanıyor ve Beachlerin hepsi açık değildi zaten,açık olanlarda otoparka içeri giriş parasının 3 katı para istediler.. Eylül oluşu nedeniyle zaten Ilıca Plajı kalabalık değildi,biz gönlümüzce takıldık..

 

Bizim için tatilde deniz-kum-güneş dışında her zaman oraya ait güzel restaurantlar da önem taşıyor.. İnternetten araştırarak hep meşhur ve leziz yerler arayışına girdik.. Açıkcası balayından beri tatil tercihimiz değişti.. Çünkü yeri gelmişken değineyim, balayını 6 gün planladık ve Jolly Tur'daki görevli arkadaşın Adam&Eve de 6 gün sıkılırsınız demesi üzerine 3 gün orada, diğer 3 gün Siam Elegance adlı yaklaşık aynı parayı bayıldığımız ancak cennetten cehenneme düştük hissi yaratan otelde geçirdik.. Otelin mimarisi ve bizim kaldığımız odanın mimarisi dışında ciddi anlamda rezalet bir oteldi.. Bir yanda snack serviste bile lüks restaurant servisi açan Adam&Eve, diğer yanda gazsız kola ve feci yemekler yediğimiz Siam Elegance.. Bir yanda günaydın efendim bugün nasılsınız diyen güleryüzlü otel çalışanları, diğer yanda kıyafetleri leş gibi ve kendileri mutsuz olduğu için yüzleri gülemeyen otel çalışanları..Koridordaki iğrenç ıslak halı kokusu düşündükçe hala burnuma geliyor.. Tek olumlu yanı diğer oteldeki güzel şovlardan sonra, oradaki basit animasyonlar da içimizi bayınca bir gece Anadolu Ateşi'ni izleme imkanımız olması sanırım.. 2010' da gittiğimiz için belki kalitelerinde olumlu ya da olumsuz değişiklikler olmuştur, bilemiyorum.. Ancak bu kötü deneyim ben de sürekli otellerin yorumlarını okuma hastalığı geliştirdi.. :) Bunun yerine sadece yatacağım temiz ve klimalı bir oda, istediğim mekanda yemek yeme-eğlenme özgürlüğünü tercih ediyorum.. Tavsiye ederim.. Tek problem tatil paranızı sene içinde biriktirin,çünkü nakit ve en fazla kredi kartıyla bir ay öteleyebilirsiniz..

Neyse devam edelim Çeşme'den tavsiyelerle;

PLAJ ve DENİZ= Plaj kum olsun,iskeleden girmek istemiyorum, deniz kum olsun hiç kaya çakıl olmasın, fazla dalga olmasın ve ılık olsun derseniz bence en doğru tercih Ilıca Plajı..Tabi bir gün de alternatifler denenebilir ya da tatil uzunsa bir kaç gün değişik değişik olabilir..

YEME-İÇME= 
Dalyan'daki Balıkçılar (Restaurantı hatırlamıyorum,çok lezzetliydi diyemem ama keyifli bir akşamdı.)
Çeşme Merkezdeki Giritli Restaurant (Meze ve Balık gerçekten lezzetliydi, dekoru sade ve hoştu.)
Çeşme-Ilıca'daki Dost Pide'de kıymalı pide
Rumeli Pastanesi'nde Sakızlı Dondurma (gerçi ben Tadımda seviyorum ve Kaş'ta daha çok beğendim,ama görecelidir denenmeli..)
Alaçatı'da Köy Kahvaltısı
Marina'da Kahvaltı
Çeşme-Marina'daki Mado



Arada bugün de geçiştirelim diyerek Çeşme-Çarşı'da bir şeyler yemiştik ama pek aklımda kalan bir lezzet olmadı..

KONAKLAMA= Temiz bir oda,yatak ve klima yeterli :)

DALIŞ= Bu seneyle beraber iki kez dalış deneyimi yaşadım, bunlardan ilki Çeşme'de.. :) Dalyan'da Dolphinland Dive da daldık.. Deneme dalışı olunca çok aşırı ilgi olmuyor hiçbir yerde, ama Kaş bu konuda zaten dünyada daha farklı bir yer edinmiş, ona ayrıca değiniciimm... :D Ancak burada da dalgıçlar güleryüzlüydü ve normal şekilde ilgilendiler.. Güzel bir deneyim tavsiye ederim.. :)


ÇEVRE GEZİSİ= Gelmişken tarihi gezileri sevenler  ILDIR oldukça yakın (izleyenler anımsar Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinde çekimlerin yapıldığı yer).. Orası ve oradaki antik kalıntılarda görülmeye gidilebilir..




Çeşme tatili iyidir,hoştur,yapılması gerektir.. :D Gündüzleri deniz-kum-güneş üçlüsü, alternatif olarak dalış v.s. ve akşamları Çeşme-Alaçatı çarşısında gezmek, restaurantlarda rakı-balık yapmak ve Marina'da gezmek-oturmak güzeldir. 

Naçizane fikirlerim- deneyimlerim böyledir efenim.. :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder