26 Şubat 2014 Çarşamba

Su Altı Dünyası..

İSG Sınavını atlattım ve maalesef pek umutlu değilim sanki, çok zorlayıcı oldu bu sınav..Ancak umursamamaya çalışıyorum, çünkü gerçekten zor bir hafta geçirdim ve en önemlisi huzur ve sağlık...

Öncesinde de çok sıkıldığım için kendimi daha fazla bunaltmayarak annemle ve kardeşimle vakit geçirmek ve merak ettiğim şu postta bahsettiğim Eti Sualtı Dünyası'na gitme fırsatı buldum..



Güzel bir yürüyüş ve kahvaltı keyfi yaptık önce canlarımla... =) Ardından gittik sualtı dünyasına.. Pazar günü de saat 10.00 da açılıyor. Özellikle haftasonu olduğu için çok daha kalabalık oluyor. Bu nedenle bizim gibi erken saatte gidilmesini tavsiye ederim.. Biz içeri girdiğimizde açıldığı 15 dk. olmasına rağmen içerisi doluydu.. Ama en azından çok çok kalabalık değildi..














"3200 metrekarelik alana kurulan ve 2350 metrekarelik kısmını akvaryumun oluşturduğu ‘Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası’nda, 850 metrekarelik alanda ise ziyaretçilerin keyifli vakit geçirebilmeleri için hediyelik eşya satışı ve kafeterya alanları hizmet veriyor.

Teraryum, dokunma akvaryumu, tropikal akvaryum, amazon nehri ve mersin akvaryumu gibi bölümleri bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası’nda 84 farklı türden toplam 2150 adet balık ziyaretçilerle buluşuyor. Misafirlerini Türk karasuları (Kuzey Ege), Atlas Okyanusu, Kızıldeniz, Güney Amerika gölleri, Amazon Nehri gibi dünyanın farklı coğrafyalarından getirilen özel balık türleri ile tanıştıran ‘Eskişehir ETİ Sualtı Dünyası’, tek seferde 400, bir günde ise 3500 ziyaretçiye ev sahipliği yapabilme kapasitesine sahip."

Eti'nin sitesinden aldığım yukarıdaki bilgileri ve fazlasını şuradan okuyabilirsiniz.

 Deniz kabuklarına ayrı bir ilgim olduğu için epey fotoğrafladım.. Ankara'da gittiğim akvaryum kadardı, çok çok büyük diyemem ama gerçekten Eskişehir için çok büyük bir yatırım, çok güzel, balık ve diğer deniz canlıları türleri sayısı oldukça fazla.. Çıkıştaki hatıra satılan kısımda çok renkli ve güzel.. Ayrıca bilet fiyatları yetişkinler için 3 TL. ve indirimli 2 TL. dersem, Eskişehir halkı için yapılan güzelliği anlatabilirim herhalde..


Özellikle 2004 yılından beri şehrimde olan bu güzel gelişmeler beni çok çok mutlu ediyor. Bu yüzden açılanları ve fırsat buldukça gittiklerimi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Kurak çorak bir Anadolu kenti deyip geçilemeyecek bir şehir Eskişehir, fırsat bulursanız görmenizi tavsiye ederim.. =) 

Sevgiler..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder